Home » , » Teknik Bilgi

Teknik Bilgi

Teknik Bilgi Nedir

İnsanın, temel gereksinimlerini karşılamak ve yaşamını kolaylaştırmak için bilgisini kullanma amacıyla araç gereç ile ilgili bilgilere denir. Teknik bilginin amacı insanlara yaşamları boyunca rahatlık ve kolaylık sağlamaktır.

Teknik bilgi, gündelik ve bilimsel bilginin pratiğe dönüştürülmesiyle oluşur. Bu nedenle teknik bilginin kaynağı gündelik ve bilimsel bilgilere dayanır.

Gündelik bilgiye dayanan teknik bilgi: Gündelik deneyimlerimizi kullanarak el becerisi ile yapılan çeşitli araç ve gereçleri kapsar. Bilimsel çalışmalara bağlı olarak gelişen teknik, ilkin deney ve gözlemlere dayanıyordu. Ağaç parçasının suda yüzdüğünü gören insan, sal yapmayı başarmıştır. Bunu yaparken suyun kaldırma kuvvetine ait teorik bir bilgisi yoktur.

Bilimsel bilgilere dayanan teknik bilgi: Teknolojinin hızlı gelişmesi insanın doğaya egemen olma çabasından kaynaklanır. Bilim ve teknoloji sürekli birbirlerini olumlu yönde etkileyerek gelişmektedir. Örneğin, mikroskobun icadı bilimsel araştırmalar sonucu oluşmuş aynı zamanla yeni araştırmalara ışık tutmuş ve bilimin gelişimine yardımcı olmuştur. Bugün, bir bilgisayarın, teleskopun, denizaltının ve uçağın yapımında bilime dayalı teknik bilgi kullanılmıştır.




0 comments:

Yorum Gönder