Home » » Mutlak Nem Nedir?

Mutlak Nem Nedir?

Mutlak Nem


Çevrenizdeki havanın çoğu su buharı olarak adlandırılan bir gaz formunda bulunan suya sahiptir. Nem, havada bulunan su buharı miktarıdır. Havada çok fazla ya da çok az nem tehlikeli olabilir.

Nemin, günlük hayatımızda önemli bir yeri vardır. Havadaki su buharı olmadan, içinde bulunduğumuz hava Mars'ta hava gibi olabilir. Bulutlar, yağmur, kar, gök gürültüsü veya yıldırım olmadan hayatı hayal edebiliyor musunuz? Metoroloji uzmanları nem hakkında konuştuğunda, iki farklı terim hakkında konuştuklarını duyabilirsiniz. Bu terimler mutlak nem ve bağıl nemdir. Mutlak nem, belirli bir sıcaklıkta belirli bir hava hacmindeki kuru hava miktarına bölünen su buharı miktarıdır. 

Mutlak nem, belirli bir hava hacmindeki su buharı kütlesidir. Normalde belirli bir sıcaklıkta atmosferik metreküp başına su buharı cinsinden ifade edilir. Mutlak nem, belirli bir sıcaklıkta belirli bir hava hacmindeki kuru hava kütlesine bölünmüş su buharı kütlesidir. Hava ne kadar sıcaksa, o kadar fazla su emebilir. Mutlak nem, sıcaklığa bakılmaksızın, havadaki su buharı veya neminin ölçüsüdür. Sıcak hava daha fazla su alırken, soğuk hava daha az su tutar.



0 comments:

Yorum Gönder