Home » , » 404 Hatası Nedir?

404 Hatası Nedir?

404 Hatası Nedir? Neden Alınır?


404 hatası, bir web sayfasının bulunamadığını belirten yaygın bir web sitesi hata iletisidir . Bir kullanıcı eski veya bozuk bir bağlantıyı tıklattığında veya bir Web tarayıcısının adres alanında bir URL yanlış yazıldığında oluşturulabilir. Bazı web siteleri, sitede diğer sayfalara benzeyen özel 404 hata sayfaları görüntüler. Diğer web siteleri, genellikle " Bulunamadı " ile başlayan Web sunucusunun varsayılan hata mesajı metnini görüntüler. Görünümden bağımsız olarak, 404 hatası, sunucunun çalışır durumda kaldığı anlamına gelir, ancak web sayfası veya web sayfasının yolu geçerli değildir.

Öyleyse neden "Eksik Web Sayfası Hatası" yerine "404 hatası" deriz? Bunun nedeni, 404'ün bir web sayfası bulamadığında Web sunucusu tarafından üretilen bir hata kodudur. Bu hata kodu, arama motoru tarayıcılarının kötü URL’leri dizine eklemesine yardımcı olan arama motorları tarafından tanınır. 404 hataları, web yöneticilerinin kırık bağlantıları bulup düzeltmesine yardımcı olabilecek Web komut dosyaları ve web sitesi izleme araçları tarafından da okunabilir.

Diğer yaygın Web sunucusu kodları 200, bir web sayfası bulundu ve bir dosya yeni bir konuma taşındığını gösteren 301. 404 hataları gibi, bu durum mesajları da doğrudan kullanıcılar tarafından görülmez, ancak arama motorları ve web sitesi izleme yazılımı tarafından kullanılır.



0 comments:

Yorum Gönder