3G Nedir?

3G Nedir? Özellikleri Nelerdir?


3G Nedir?

3G, üçüncü nesil kablosuz teknolojidir. Yüksek hızlı iletim, gelişmiş multimedya erişimi ve global dolaşım gibi önceki kablosuz teknolojilere göre geliştirmelerle birlikte gelmiştir.

3G, ses ve görüntülü arama yapmak, veri indirmek ve yüklemek ve Web'de gezinmek için telefonu çoğunlukla internete veya diğer IP ağlarına bağlamak için cep telefonları ve telefonlarla kullanılır. 3G standardı, hala bazı hücresel sağlayıcılar için bir geri dönüş olarak hizmet etse de, büyük ölçüde, 5G servisleri tarafından gizlenen 4G standardı tarafından yerini almıştır.

3G, ITU'nun  1990'ların başında başlattığı G'lerin bir modelini izliyor . Bu model aslında Uluslararası Mobil İletişim 2000 adı verilen bir kablosuz girişimdir. Bu nedenle 3G, ikinci nesil teknolojiler olan 2G ve 2.5G'den sonra geliyor.

2G teknolojileri, diğerlerinin yanı sıra Mobil için Küresel Sistem içerir. 2.5G, Genel Paket Radyo Servisi, GSM Evrimi için Geliştirilmiş Veri Hızlar, Evrensel Mobil Telekomünikasyon Sistemi ve diğerleri dahil olmak üzere 2G ve 3G arasında standartlar getirdi.

Büyük ölçüde mobil cihazlar tarafından popüler hale gelen 3G, cep telefonlarının internete bağlanma şeklini değiştirerek, artık e-postanızı kontrol etme veya internette gezinme gibi görevleri gerçekleştirmek için artık çevirme gerektirmeyen sabit bir bağlantıya izin vermiştir.
 
3G Nedir? Nerelerde Kullanılır?
3G Nedir?
Dizüstü bilgisayar kullanıcıları, bilgisayarlarına 3G üzerinden internete erişmelerine izin veren 'dongles' satın alabilirler.

3G, 2.5G ve önceki ağlara göre çeşitli geliştirmeler sunmuştur. Bunlar aşağıda görülmektedir.

  • Birkaç kez daha yüksek veri hızı
  • Geliştirilmiş ses ve video akışı
  • Video konferans desteği
  • Web ve WAP daha yüksek hızlarda tarama
  • IPTV (internet üzerinden TV) desteği

3G ağ bağlantısı elde etmek için bir servis sağlayıcıya abone olunması gerekir. Bu tür bir hizmet genellikle bir veri planı veya ağ planı olarak adlandırılır.

Cihazınız 3G şebekesine SIM kartı veya 3G veri kartı ile bağlanır. Servis sağlayıcısı tarafından satılır.
Bu kartlar, cihazın 3G şebekesinin kapsama alanı içinde olduğunda internete nasıl bağlandığıdır. Aslında, cihaz eski teknolojilerle geriye dönük olarak uyumludur, bu yüzden 3G uyumlu bir telefon 3G servisinin olmadığı durumlarda 2G servisi alabilir.

2010'un başlarındaki 3G çılgınlığı geriledi; 4G bağlantıları mevcut değilse, çoğu cihaz artık 4G standardını destekliyor. Dünyanın bazı bölgelerinde, özellikle kırsal alanlarda 3G, bir omurga hizmetidir.



0 comments:

Yorum Gönder