Home » , , » Kalsit Nerelerde Kullanılır?

Kalsit Nerelerde Kullanılır?

Kalsit Nerelerde Kullanılır? Ne işe Yarar?


Kalsit doğal olarak oluşan bir mineraldir; önemli ölçüde değişime tabidir. Endüstriyel uygulaması, bileşim, parçacık boyutu ve şekli, özgül ağırlık, sertlik ve renk gibi özelliklere bağlıdır.

Kalsit Nerelerde Kullanılır?

Kâğıtta Kalsit Kullanımı: Kağıt sektöründe, mikronize kalsit, kağıt ve karton üretiminde farklı oranlarda selüloza ilave edilerek kullanılmıştır. Kalsit doğal olarak kağıdın beyazlığını arttırır.
Boyada Kalsit: Karbonatlarımızın mükemmel beyazlığı, boya renkleri ile karışmayı önler ve opaklıklarına katkıda bulunur ve boya, damlama olmaksızın yüzeyleri kapatacaktır.

Plastikte Kalsit Kullanımı: Kalsit minerali, yüksek nem tutma elde etmek için, son kütlenin kıvamını ve kurumasını iyileştirmek amacıyla, mineral dolgu maddeleri olarak yaygın olarak kullanılır. Bu polimerler, torbalar, borular, otomotiv parçaları, mobilya, kaplar vb. Gibi çeşitli uygulamalara sahiptir.

Kozmetikte Kalsit Kullanımı: Kalsit kozmetik sektöründe makyaj, sabun, diş macunu vb. Alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Kalsit kullanımı kozmetik ürünlerin yapımında birçok yarar sağlar.

Camda Kalsit Kullanımı: Cam endüstrisi için kalsit tozu, kullanılır.

Seramikte Kalsit Kullanımı: Kalsit, sanat eserleri, porselen, çömlek, yer karoları, sıhhi tesisat da dahil olmak üzere her türlü seramik ürününde kullanılmaktadır.

Kalsit Nedir
Kalsit Nerelerde Kullanılır?

İnşaatta Kalsit Kullanımı

İnşaat sektörü kireçtaşı ve mermer şeklinde kalsitin birincil tüketicisidir. Bu kayaçlar binlerce yıldır boyut taş olarak ve harç olarak kullanılmıştır. Kireçtaşı blokları, Mısır ve Latin Amerika'nın birçok piramidinde kullanılan temel inşaat malzemesiydi. Bugün, pürüzlü ve cilalı kireç taşı ve mermer, prestij mimarisinde hala önemli bir malzemedir.

Modern yapı kalsitleri kireçtaşı ve mermer olarak kullanarak çimento ve beton üretmektedir. Bu malzemeler kolayca karıştırılabilir, nakledilebilir ve dayanıklı bir yapı malzemesine sertleşecek bir bulamaç şeklinde yerleştirilir. Beton binalar, otoyollar, köprüler, duvarlar ve diğer birçok yapıyı yapmak için kullanılır.

Anıtlar ve Heykelde Kalsit Kullanımı

Mermer, anıtlar ve heykeller için uzun süredir kullanılan çekici ve kolay işlenmiş bir kayadır.Yapısının gözenekli olmaması, açık havada donma-çözülme eylemine iyi dayanmasını sağlar ve düşük sertliği onu çalışmak için kolay bir taş haline getirir. Piramitler kadar büyük ve heykelcik kadar küçük projelerde kullanılmıştır. Heykeller, mantolar, banklar, merdivenler ve çok daha fazlası olarak yaygın olarak kullanılır.





0 comments:

Yorum Gönder