Home » , , » Bulut Nedir? Bulutlar Neden Siyah veya Beyaz Olur

Bulut Nedir? Bulutlar Neden Siyah veya Beyaz Olur

Bulut Nedir?


Bulutlar, gökyüzünde görünen görünür su ve buz parçacıklarıdır. Minik su parçacıkları, donma noktasının altında olduğu için buzludur. Küçük toz, kurum, duman ve diğer katı parçacıkların etrafında oluşan atmosferde milyarlarca su ve buz parçacıkları bulunur. Bu su parçacıkları, bulut olarak bilinen büyük bir su damlacıkları gövdesi oluşturmak için bir araya gelirler. Dünyanın yüzeyinden, sonsuz şekillerde, boyutlarda, dokularda ve renklerde görülebilirler.

Bazen çok güneşli bir günde, ani bir gölge ya da gölge geçişi hissedersiniz, çünkü gökyüzündeki bir şey güneş ışınlarının doğrudan size çarpmasını engeller. Bu gölgeleri oluşturan bulutlardır.

Bulut Nedir? Bulutlar Neden Siyah veya Beyaz Olur
Bulut Nedir?

Neden bazı bulutlar siyah ve diğerleri beyazdır?

Atmosferdeki su damlacıkları güneş ışığını yansıtır. Daha az su buharı olduğunda, daha az ışık yansır ve bu nedenle, bulutun tabanını aydınlatmak için daha fazla ışık geçer. Bir bulut su parçacıkları ile çok yüklü olduğunda, tüm ışık yansır ve ışık geçemez. Yerden, bakarken, çok karanlık görünür çünkü içinden ışık geçmez. Bulutlar daha uzun olduğu için, taban daha koyu olur.

Bulutlar su döngüsünün hayati bir parçasıdır. Bunun nedeni, yağmur veya yağış olarak sonuçlanan nemi oluşturmaları ve döngüyü devam ettirmeleridir.

Heyelan Nasıl Oluşur? sayfasına da bakabilirsiniz.



0 comments:

Yorum Gönder