Home » , , » Sisin Zararlarından Korunma Yolları

Sisin Zararlarından Korunma Yolları

Sisin zararlarından korunma 


Hava ulaşımı sisten en çok etkilenen sektörlerdendir. Bu yüzden sis yüzünden görüş limitinin belli bir seviyenin altına düşmesi durumunda uçuşlar iptal edilmelidir.

Hava alanı olarak seçilecek yerin sis etüdünün çok iyi yapılmış olması gerekir. Aniden hava alanlarına çöken sis yerden uçaklara bildirilmeli ve uçakların inişi başka hava limanlarına kaydırılmalıdır.

Hava alanlarında sis yoğunluğunu azaltmak için çalışmalar yapılmaktadır. Bu yöntemler; sis alanlarının soğutulması ve sis içerisindeki su damlacıklarının yoğunlaşarak yağmur şeklinde düşmesi, sis alanlarının ısıtarak sisli havanın ısınarak yükselmesi ve dağıtılmasıdır.

Sis nedir?
Sisin Zararları Nelerdir?

Meteoroloji işleri sağlıklı bir biçimde sis tahmini yapmalı. elde ettiği bilgiyi ilgili kuruluşlara ve kamuoyuna hızlı bir biçimde bildirmelidir.

Sis nedeniyle hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı günlerde zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmamalıdır. Şehir içinde ve dışında sis yoğunluğunun fazla olduğu zamanlarda zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamalıdır.

Kara ve deniz trafiği için yoğun siste hız azaltmak, sesli ve ışıklı uyarı sistemlerini kullanmak gerekir.

Sis oluşumunun sıkça görüldüğü yerlerde hava, kara ve demir yolu ulaşımı için ilgili kurum ve kuruluşlarca yeterli sıklıkta ihtar ve ikaz sistemleri kurulmalıdır.

Sis Nedir?



0 comments:

Yorum Gönder