Home » , , » Biyoteknolojinin Tarım Alanlarındaki Kullanımı

Biyoteknolojinin Tarım Alanlarındaki Kullanımı

Bu ders notumuzda biyoteknolojinin tarım alanlarındaki kullanımını bulabilirsiniz. Biyoteknolojinin en geniş kullanım alanı tarımsal faliyetlerde olmaktadır. Bilim insanları, gıda üretiminde besinlerin kalitesini, miktarını, güvenliğini, üretim kolaylığını arttırmak ve maliyetini azaltmak için, gen mühendisliği tekniklerini yoğun bir şekilde kullanmaktadır. Hastalığa karşı daha dirençli hayvanlar ve bitkiler, besein değeri yüksek ve lezzetli gıdalar, bu yöntemle daha kısa sürede üretilebilmektedir.

Biyoteknolojinin Tarım Alanlarındaki Kullanımı

Ekonomik değeri yüksek bitkileri yetiştiren üreticilerin en önemli sorunlarından biri ürüne zarar veren böceklerdir. Bu böceklere karşı en yaygın kullanılan ilaç böcek öldürücü kimyasallardır. Bu ilaçların fazlasıyla kullanımı çevre kirliliğini arttırmakta ve bu da insan sağlığını kötü yönde etkilemektedir. aynı zamanda bu ilaçların fazla kullanılması böceklerin ilaçlara bağışıklık kazanmasını sağlamaktadır.

Üreticiler için bir diğer önemli sorun ise yabani otlardır. Bu otlarla mücadele ot öldürücü ilaçlar ile yapılmaktadır. Bu ilaçlar sadece yabani otları etkilemeyip üreticinin ürettiği ürünleri de etkiler. Bitkilere yabani otları öldürücü kimyasallara karşı direnç sağlayan enzimlerin üretiminden sorumlu genler aktarılırsa bu ilaçlara karşı dirençli bitkiler elde edilebilmektedir.





Biyoloji ders notları , Tarım alanlarındaki kullanımı ders notları.







0 comments:

Yorum Gönder