Home » , , , » Sindirim Sistemi Ders Notları, Konu Anlatımı

Sindirim Sistemi Ders Notları, Konu Anlatımı

Sindirim Sistemi Ders Notları

Sindirim sistemi konu anlatımı pdf dosyasını indir linki ile indirebilirsiniz. Bu ders notlarını indir linki ile indirebilirsiniz.

Sindirim sistemi ders notları


Açıklama: Canlılar hayatlarını devam ettirebilmek için dışarıdan ya besin maddesi, ya da enerji almak zorundadırlar. Ancak yediğimiz besinler çoğunlukla hücreden geçemeyecek kadar büyüktür. Bu nedenle yediğimiz besinlerin hücre zarından geçebilmesi için daha önce bazı organlar tarafından küçük parçalara ayrılır. Besinlerin küçük parçalara ayrılmasına sindirim, bunu sağlayan sisteme ise sindirim sistemi denir.

Bir hücrelilerde sindirim olayı sadece organeller tarafından gerçekleştirilirken çok hücreli hayvansal organizmalarda bu olaylar özelleşmiş organlar tarafından gerçekleştirilir.

Ototrof canlılar canlılıklarını sürdürebilmek için gerekli organik besinleri kemosentez ve fotosentez ile kendileri üretirler. Bu nedenle ototrof canlılarda sindirim sistemi bulunmaz. Heterotroflar ise dışarıdan hazır olarak alırlar. Heterotrof canlılarda karmaşık sindirim sistemi bulunur.

Bir önceki ders notumuz olan Biyoteknoloji ve gen mühendisliği konusuna da göz atmanızı öneririz.


İndir



0 comments:

Yorum Gönder